ceturtdiena, 2009. gada 10. septembris

trejdeviņi

09.09.09. bija seminārs un seminārā bija jauna tēma. 
itāļu uzkodas. antipasti vai antipasto vai vienkārši sakot, viss, kas rosina apetīti pirms pasto - īstās maltītes. 

-protams, tradicionālās bruschetas ar tomātu-sīpolu-bazilika virsiņu uz netradicionālā kārtainās mīklas cepuma. manuprāt, nedaudz elegantāk kā uz pierastā maizes grauzdiņa. tie, kas ēda, teica, ka viņiem šads variants arī patīk. 

-kartupeļu plāceņi ar kazas sieru, rukolu un trifeļu eļļu, klāt vēl arī nedaudz biezā un piesātinātā aceto balsamico di modena maletti. trifeļu eļļu šai uzkodai žēlot nedrīkst!! latviski itālisks baudījums, godavārds!

-mans tā vakara favorīts  (varbūt tāpēc, ka gatavojot to, visvairāk bija jāgriež un jākapā) - sēņu ķiploku mērce/masa, ko pasniedzām ar tumšās ciabatas grauzdiņiem, bet tikpat labi tas garšotu ar kādu gaļiņu. gan silts, gan auksts. maigi pikants. labs. 
/tur, klāt smalki sakapātiem šampinjoniem, ķiplokiem un sīpoliem likām klāt sasmalcinātas žāvētas baravikas, druscīti trifeļu eļļas. cepām to uz pannas./

-viegli apcepta jēra fileja ar kapātām olīvām, pasniegta ar spinātu lapām. nu.. te man nav ko piebilst. 
fileja, kā jau ferarri, just perfect  - maiga, skaista, sulīga, mīksta.. gaļas dabīgā garša..

-desertam sakūlām mascarponi (kas gan var būt vēl itāliskāks) ar biezpienu (kas gan var būt vēl latviskāks) un mango liķieri (kas gan var būt vēl eksotiskāks). to likām uz apceptu ābolu, brūkleņu un mandeļu skaidiņu biezeņa.

gandrīz kā ziemsvētkos, kad galdā jāceļ trejdeviņi ēdieni.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru