otrdiena, 2009. gada 10. novembris

mārtiņam gaili kāvu


sāku svinēt jau no rīta. (mārtiņi latviešu gadskārtu paražās ir svinama diena, kas iezīmē rudens beigas un ziemas sākumu.)
brokastīs pēc ilgiem laikiem uztaisīju salātus "agnese 2" = ledus salāti, tomātiņš, svaigs gurķis, avokado, mazliet mozarella, sauja garneļu, star ābolu etiķis un mandeļu riekstu eļļa..
kas par baudu!
(gribat zināt, kādi ir salāti "agnese"? viss tas pats, tikai garneļu vietā konservēts tuncis. "agnese 2" man garšo labāk!)

otrajās brokastīs uzkodīšu banānu-valriekstu keksiņu. kas būs pusdienās, vēl nezinu, bet mums ir pašiem savs mārtiņš un vakariņās tāpēc būs rosols ar vistas gaļu un laikam jau arī cielaviņa, un vēl visādi gardumi no mārtiņa mārtiņdienas mielasta galda!

arī bērnībā mums bija savs mārtiņš un velgas tante vienmēr klāja brīnišķīgu mārtiņdienas galdu, ar štovētiem kāpostiem, gaļām, pārsvarā jau tas bija kāds putns, kartupelīšiem, vienreizējo, tajā laikā man nesaprotami kā pagatavoto brūno mērci, ar gulbīšiem (ar mājas putukrējumu pildītas vēja kūkas, kurām pielikti mīklas spārniņi un kakliņi). galu galā, droņu ģimenē bija dubulta jubileja - mārtiņam un krišjānim.
velgas tante vispār bija ļoti laba kulināre un izcila namamāte. labi atceros tos vienus mārtiņus, kad mēs sēdējam pie smuka galda ar visādiem kārumiem, kurus velgas tante vēl no rīta bija sagatavojusi, bet pati pecpusdienā jau bija slimnīcā, jo dzima krišjānis..

jūs ar' kādu zosi vai gaili, vai vismaz vistas stilbu uzšmorējiet!
priecīgu mārtiņdienu!
:)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru