piektdiena, 2010. gada 26. februāris

ir daudz,

ko teikt. bet vai tad visu par pasacīt..
dažas nesaķemmētas domas gan laužās uz āru, jau sen, un nupat jau vairs iekšā nenoturamas.
nu, piemēram.
1) kā tā var būt, nu,   var būt.. ka personas, kuras gatavo daudz, bieži un, visticamāk, labi, kuras sevi dēvē par gardēžiem un, visticamāk, tādi, droši vien, arī ir, kuras par gatavotajām receptēm, garšu piedzīvojumiem un izmēģinājumiem stāsta tādā publiskā tēlpā kā interneta blogs, kuras nenogurst atgādināt, ka "lūdzu nepērciet mīklu sasldētu veikalā, bet taisiet to paši" un "lūdzu nepērciet sieru, kas jau ir sarīvēts".. kā šīs pašas personas var aci nepamirkšķinot (visticamāk, jo bieži) savās receptēs rakstīt: puslitrs buljona (no kubiciņiem būs gana labs)
!!!!
wtf??.
man tas škiet ārkārtīgi dīvaini, pārsteidzoši un pat .. muļķīgi. jo vairāk tāpec, ka pašmāju buljona izvārīšana prasa daudz mazāk pūļu, kā mīklas pagatavošana.. nerunājot nemaz par uzturvērtību..
bet katrs jau pats savas garšas kalējs..

2) visādi citādi, tagad, kā skatos, lielā modē laikam ir tā saucamā domāšana par pareizu ēšanu, jeb vismaz izlikšnās, ka domājam par ēdienu kā svarīgu dzīves sastāvdaļu, jeb ēšanas likumi, jeb michael pollan grāmata angļu valodā food rules, jo jau otrajā blogā mēneša laikā atrodu pieminētu un citētu šo, visticamāk, jauko grāmatu.
bet taisnība jau tajā visā ir. un bez visām grāmatām savos semināros mudinām uz līdzīgu attieksmi katram pašam pret savu paēdināšanu. īpaši jau man patīk: reizi pa reizei pārkāp likumus!
;)

3) kopumā tas viss ir labi, jo cilvēkiem ir jādomā, ko viņi ēd.
un ir, protams, brīnišķīgi, ja kāds, īpaši jauns un aktīvs, ir iedvesmas pārņemts un mēģina atklāt arvien jaunas un jaunas receptes, bet tomēr uzstādīt sev par mērķi pārtikšanu no roltoniem..
nu jā. .
arī burkānus un sīpolus, man liekas, var par lētu naudu nopirkt.. vai tos pašus putraimus..

4) bet varbūt latvijā sabiedrība vēl nav tiktāl nobriedusi, lai lemtu un vērtētu pati, par stilīgu un respektējamu vērā ņemot vien jebkāda, ka tikai itkā oficiāli atzīta profesionāļa viedokli?..
un darot vien kaut ko tāpēc, ka tas ir stilā un topā, un prestiži, nevis tāpēc, ka no sirds patīk un intresē?..

lai vai kā, viss kas notiek, notiek uz labu. that's for sure!
;)

lai jums labi garšo.

3 komentāri: