trešdiena, 2010. gada 21. aprīlis

ne asakas..

jau kaut kad martā pa radio esot teikts, ka visas pangasijas audzē vjetnamā, pasaules piesārņotākās upes mekongas dūņās, reģionā, kas vjetnamas kara laikā pamatīgi bumbota ar ķīmiskajiem ieročiem. raidījuma beigās tā arī esot patiekuši: "neēdiet bumbu ar laika degli!"

arī pagājušā gadā, kād svinējām otim dzimšanas dienu, sinča stāstīja par šitām netīrajām, riebīgajām pangasijām.
un otis triumfējoši izsaucās:" es zināju, ka tā nav īsta zivs!" un izvilcis no saldētavas krama cietu pangasijas gabalu, vicinaja to mums gar degunu, gavilējot: "nu? vai tad ta var izskatīties zivs? ES ZINĀJU, kā tā ir mākslīgi radīta! "

bet šodien es super twitter atrodu vēl šādu linku.

paskatījos dažus mēnešus atpakaļ, kad pie kāda līdzīga raksta komentētāji izteica šadas domas:

-konkurentiem lētā pangasija nepatīk.

-pasaules valstīs nav itin nekādu aizliegumu, daudzi gan kurn, ka lētā pangasija izspiež dārgākas zivis un uzskata, ka tieši tas rosina izplatīt baumas par piesārņojumu.

- ir jau vispārzināms, ka zivīs ir augsts piesārņojums un ja vien tās nav no vietējā dīķa, tās labāk bieži neēst, īpaši jau jūras zivis. pie liepājas taču arī ir noslīcināti kuģi ar ķīmiskajiem ieročiem.

-audzē jau pangasijas baisā netīrībā, bet tādos pat apstākļos audzē mīdijas, lašus, garneles un hvz cik daudzas zivis. un šitādi piesārņojuma skandāli taču nāk vienā rindā - ta laši netīri, ta garneles. kā sponsori maksā, tādā stabulē vides draugi pūš.



lūk, tādi visādi viedokļi.
katrs pats savas zives ēdājs!
;)

p.s. bet principā, sanāk, ka visdrošāk augstākā labuma omegu 3 ir uzņemt ar linsēklu eļļu! vo!
;)

1 komentārs: