pirmdiena, 2010. gada 8. novembris

spriedelējums

sociālajos, vispasauli aptverošajos kanālos man gar acīm pazibēja šāda sentence.
FOOD FACT: 19% of your food bill is for food. The rest: packaging, labor & marketing. Buy fresh, local ingredients.

bišķiņ pat tā kā sadusmojos. vai kaut kā tā.
tāpēc, ka es esmu frešo lokālo un garšīgo ingredientu kvēla aizstāve un arī labprāt mudinātu iegādāties tikai tos vien. un vispār visu vest no laukiem, ņemt no kaimiņiem un audzēt pašiem.
taču, manuprāt, šī biedēšana ar izmaksām nav galīgi vietā. jo reizēm (un bieži) tāds jau sapakots, nolaborēts un nomārketingots fūds, diemžēl, maksā trīsunvairāk reizes lētāk nekā tas frešais lokālais tirdziņos piedāvātais..
tā kā šis arguments neiztur kritiku.
varbūt būtiskāk ir runāt par produktu kvalitāti, vērtību, garšu..

vai nu arī es kaut ko totāli nesaprotu..

2 komentāri:

  1. tur jau tā lieta, jo lētāka pārtikas pašizmaksa, jo lielāku % sastāda tieši viss pārējais, kas nav pats ēdiens.
    šitāds te būtu inčīgi - 80% of carrot is carrot, the rest is green top, skin etc.

    AtbildētDzēst