pirmdiena, 2011. gada 23. maijs

sēnes pēc lietus

aknu desa ar ķirbju sēklām (no skaja) un garšaugu šampinjoni - tādas ir manas maziņās pusdienlaika delikatesītes.
kā to desu (pēc garšas riktīgi augstvērtīgu) viņi tajā skajā taisa, es nezinu.
bet šampinjoni ir elementāri - tīrus mazus šampinjoniņus sagriež uz pusēm, ja ir gana mazi, negriež vispār. samet lielā bļodā (lielā tāpēc, ka lai būtu daudz, jo riktīgi gardi sanāk ;) ).
sakapā cik smalki vien var lielu sauju pētersīļu un daudzākus zariņus svaiga rozmarīna.
ber pie šampinjoniem.
iekaisa vēl šķipsnu rupjās jūras sāls.
pārlej labu devu garšaugu ķiploku eļļas, diezgan daudz to eļļu vajag, kādus mililitrus 70.
un vēl vajag kādu tējkaroti spāņu vīna etiķa vai klasiskā aceto balsamico.
ar rokām apjauc.
un jau uzriez ir ēdami!!
var paturēt, un ēst vēlāk.
bet es "ietaisīju" šos, lai šovakar seminārā vēl uz pannas apceptu, kamēr šie sāk suloties, tad pielietu vēl kādas 2-3 ēdamkarotes etiķa, un pannā karsējot "pamarinētu".
tad ar visu šķidrumu vai nu liekam bļodā, vēlreiz uzkaisam svaigus sakapātus zaļumus un ēdam kā superīgāko uzkodu.
vai izmantojam kā kreptīgu lapu (aisberga) salātu sastāvdaļu.

Nav komentāru:

Komentāra publicēšana