otrdiena, 2009. gada 22. septembris

tikai fakti

kā gadījās, kā ne, šodien ciemiņiem uzgatavoju vakariņas ar trim ēdieniem.  ļoti rudenīgas, ļoti sildošas, ļoti draudzīgas un mājīgas vakariņas. 
sākumā bija ar ingveru un kariju bagātināta lēcu-dārzeņu zupa ar kokosriekstu pienu. (oranžās lēcas savārītas kopā ar pastinakiem, burkāniem, rāceņiem, ķiplokiem un sīpoliem. viss pats savārās maigā viendabīgā masā, nemaz nav jāblenderē.)

kad pirmās uzslavas un garšas apliecinājumi bija saņemti, cēlu galdā parastus kartupeļu plāceņus ar siltu gaileņu mērci un aukstu skābkrējuma mērcīti kopā ar dillēm un mazsālītiem gurķiem. 
kā maza piedeva - cūkupupu biezenis ar trifeļu eļļu un timiānu. (lieliskais mūsu semināru ēdiens!)
salielīja mani (vai arī ēdienu) arī par šo.

saldajā - mans mīļais klasiskais tradicionālais un elementārais gardais ābolu biezenis ar kanēļa standziņām un bumbieriem kopā ar biezpiena krēmu.

bija prieks gatavot!

2 komentāri:

  1. nu jaa, es biju starp tiem laimīgajiem,kas varēja baudīt šo tik gardo rudenīgo maltīti, mmm....tiešām viss vienkāršais ir ģeniāls, vai ka nu tur bija.
    Paldies rudensrūķim!:)

    AtbildētDzēst
  2. Es ar biju starp tiem laimigajiem! Vakars bija burvigs un vēders ar ļoti apmierinats!

    AtbildētDzēst