sestdiena, 2010. gada 12. jūnijs

tātad - citēju:

"es nesen novēroju kādu sekmīgu un skaistu notievēšanas piemēru, kad cilvēks, izmēģinājis daudzas diētas un jau izmisis, pārgāja uz parastu ēšanas režīmu, kuru vēlāk trāpīgi nosauca par degsutēšanu. vinš apsēdās pie galda, nokoda kādu kumosu maizes un lēnām sakošļāja, cenzdamies nepalaist garām neievērotu nevienu garšas niansi. un tā ar katru produktu. viņš nedalīja ēdienu atļautā un neatļautā, viņš visu degustēja! .. " ..

"jūs domājat, lai novājētu, ēdienam jābūt vienveidīgam un pliekanam? daudzi cilvēki dienu no dienas ēd vienu un to pašu - kartupeļus ar kotletēm, pelmeņus, visats zupu. kas tur slikts? lūk, kas. novērojiet sevi. jūsu priekšā ir pelmeņu porcija. desmit - piecpadsmit gabali. pirmais, bez šaubām, šķiet garšīgs un aromātisks.otrs vairs ne tik garšīgs. trešais - vēl mazāk. ar katru pelmeni garšas sajūta notrulinās. piektajam - sestajam mēs vispār vairs nepamanām garšu, pievēršamies citām lietām, piemēram televizoram. nesajūtot garšu un neizjūtot baudu, mēs ēdam tik ilgi, kamēr... pārēdamies.
ja cilvēks ēd veinveidīgi, tad vienīgā iespēja viņam saņemt no ēdiena kādu baudu ir pēc iespējas ātrāk apēst, galu galā - arī vairāk apēst."


tas no iepriekš minētā izdevuma iepriekš pieminētā raksta!

;)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru