sestdiena, 2009. gada 7. novembris

krīzes nav!

piektdienas vakars un pilsētā labās ēšanas vietas pilnas. tā bēdīgā finansiālā situācija laikam gan ir vien valsts budžetam, dažiem pensionāriem un vinetai. ;)

lai vai kā, arī mēs gribējām drusku uzēst un mazliet iedzert kādā labā, nepretenziozā vietā. oziriss bija pilns un uz pāris tukšajiem galdiņiem noraidoši uz mums glūnēja "rezervēts" jumtiņi. tas pats istabā. tur vispār bija pilns līdz augšai un apakašai, jo pat izstāžu zālē/veikaliņā bija uzklāts liels galds, pie kura sēdēja jautra kompāņija, ēda lašus (cik paguvu novērot) un teicās, ka augšstāvā viņiem vēl tiekot vārīts plovs.
nu labi, iesim citur.

pārbaudīta vieta, galdiņu daudz un vilšanās tajā nav bijusi - čarlstons.
augštāvs galīgi pilns nebija, bet vairāki galdiņi jau bija aizņemti, un kamēr mēs tur sēdējām, lēnā garā piepildījās visa lielā ēdamzāle.
lai arī pats saimnieks man nepatīk, tur man patīk.
čarlstonā ir mani gandrīz mīļākie salāti - siltie vistas salāti. vienkārši un garšīgi kā pats piektdienas vakars ;) (romieš lapas, apcepta vistas fileja, mazliet svaiga burkāna un mandeļu skaidiņu, tas viss krēmīgā sātīgā mērcītē.)
tos arī pasūtījām. es, lai pilnīgāk izkoptu un attīstītu sīpolu ēšanas (un garšošanas) ieradumu, pasūtīju arī franču sīpolu zupu. laba! uh, ku laba!
vīns - 2006. gada dienvidāfrikas cabernet sauvignon shiraz. (starp citu, kā izrādījās ar kautkādu vine magazin best value medaļu.)
pilnmiesīgs, apaļš, ar vienkāršu, bet dziļu un patīkamu buķeti. jo vairāk viņš elpoja, jo vairāk mēs elsojām (no sajūsmas par viņu) ;)

vakar čarlstonā gadījās arī, manā izpratnē, ideāla apklpošana. tik nepārspīlēti laipna, atturīgi draudzīga. ieteikumi un komunikācija cilvēcīgā, bet nefamiliārā līmenī.
šī bija viena no tām (retajām!!!) reizēm, kad dzeramnaudu ļoti gribējās atstāt. un atstāt daudz, nevis formāli.
ā, caur nevaru vēl pievarējām siera kūku ar ķiršu mērci. vakars tāds, ka nav kur piesieties.

starp citu, sabiedriskās ēdināšanas vietās man ārkārtīgi patīk vērot, ko nes citiem. visas porcijas, kuras vakar man gāja garām, izskatījas izcili kārdinošas (un milzīgas).

lai jums garšīga nedēļas nogale!
kā saka zinātāji - cheers!
;)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru