piektdiena, 2010. gada 16. aprīlis

recipes sell's

nu, tad, lūk, jums
PIKANTĀ ZIVJU ZUPA AR JŪRAS LABUMIEM UN KOKOSRIEKSTU PIENU
(kaspara firmennijs, starp citu).

lielam katlam vajadzēs:
dažādas, vēlams vismaz divu veidu zivis, un, vēlams, filejas;
garneles, citas jūras veltes pēc izvēles un iespējām;
kokosriekstu piens (aptuveni 3 bundžas);
grauzdētu valriekstu eļļa, WB kalamansi etiķis;
sinepju graudi (aptuveni 3 TK );
karija lapas;
garam masala garšviela (1 TK);
kumins (1 TK);
čili pulveris (1/2 TK);
rīvēts ingvers;
čili pākstis;
ķiploki;
3 - 4 saujas basmati rīsu (pēdējā seminārā izmantojām miežu putraimus un garšoja izcili!);
3 – 4 glāzes ūdens;
nedaudz baltvīna.

gatavošana nav sarežģīta, bet tā kā sastāvdaļu daudz, tad jāatcerās tās visas pievienot. sākumā katlā nedaudz uzkarsē grauzdētu valriekstu eļļu, tajā ber saberztas karija lapas, garam masala, nedaudz pakarsē, ber sinepju sēklas, apmaisa un mazleit pakarsē, pievieno kuminu, čili pulveri, rīvēto ingveru, smalki sakapāto ķiploku, sakapāto čili. garšvielas karsējot maisa,. tagad ir kārta rīsiem (vai putraimiem) – sausus, „zaļus“, nevārītus tos ber katlā un apmaisa, pievieno ūdeni, pielej kalamansi etiķi, baltvīnu. sagaida pirmo burbuli un lej klāt kokosriekstu pienu, uzvāra un tagad ir īstais brīdis likt klāt zivis. tad – jūras veltes – mīdijas, astoņkājīšus, kalmārus,garneles. tikai jāatcerās, ka garneles prasa pavisam mazu vārīšanas laiku.
pagaršojot gatavu zupu, var būt nepeiciešams pieliet vēl nedaudz kalamansi etiķa. un pavisam labi un eksotiski šī zupa garšos, ja klāt liksiet sakapātu kinzu.

nu?
;)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru