sestdiena, 2010. gada 15. maijs

салат из одуваньчиков..


par grilēšanas burvīgo vakaru es vēl nestāstīšu gan, lai nelaupītu patīkamo pārsteiguma momentu un baudkārās gaidīšanas trīsas tiem laimīgajiem ~trīsdesmit, kuri vēl tikai gaida populārāko no populārākajiem, izķertāko no izķertākajiem, vasarīgāko no vasarīgākajiem semināriem ;)

taču vērts ir pieminēt mazu, vienkāršu degustācijiņu, kuru šodien novadījām spice home un kura t/c iekšējā radio tika reklamēta kā "hotjitje poprobuvatj salat iz oduvančikov?"
lai nu tā būtu..
;)

jā, pieneņu lapas mums bija. bija arī gārsas, jaunās upeņu lapiņas, nātres (ar kurām nemitīgi sadzēlos, tās cilājot un rādot interesentu pūļiem), bija mihelsonu spināti, asā krese un vēl visādi zaļumi.
lielisko, no aveņu etiķa, bazilika eļļas un vīģu etiķa sakulto mērcīti, kas ideāli piemērota mozarellas-tomātu salātiem, nav vērts pieminēt, jo šķiet, ka esmu jau to darījusi te daudzākas reizes.

taču pieminēt (un pieminēt ar labu!!) vajag salsiņu, mērcīti, smērīti jeb pesto, ko sablenderējām no visiem iepriekš minētajiem tipa laucinieciski eksotiskajiem zaļumiem, klāt pieliekot vēl rukolu, ķiploku, baziliku un labu šļuku ķirbju sēklu eļļas un ābolu etiķa.
šads smērs, uz neitrālas garšas krekera uzziests, izpelnījās nedalītu atzinību - ēda (un slavēja) gan bērni, gan vīrieši, gan tantes, gan onkuļi, gan dāmas, gan kungi, gan jaunieši, gan jaunietes, gan mēs paši, gan mūsu līdzgaitnieki..
;)

vēl es atklāju, ka veikalā rito viņiem ir superīgākais dārzeņu mizojamais nazis, kurš nemaz nav mizojamais nazis, bet gan uzparikte, ar kuru var pagatavot gurķu vai burkānu (un varbūt pat cukini & kabaču) spagetti! :)
es tādu gribU!!

bet garāmejot, vēl liepkalnu saldskābmaize pa ķērienam gadījās un daži pērnie sīpoliņi no zemnieku tirdziņa.

tagad, redz, sulīgi līst un palīdz visiem stādiem augt un griezties, un diena kopumā bijusi kā tāds mīlīgs oduvaņčiks!
;)

1 komentārs:

  1. atceroties grilēšanas vakaru, man joprojām ir tāda patīkama mmm..... sajūta! tas bija fantastiski, es gribētu atkārtot, tikai jau ar citiem ēdieniem, lai paverās plašāks tas redzējums. Paldies Jums abiem!!!

    AtbildētDzēst