sestdiena, 2010. gada 15. maijs

a ja nu noder?..

izlasīju tiko kādas "ārstniecības augu audzētājas" recepti:
*vīns sirds veselībai: ar svaigiem gaiļbiksīšu ziediem piepildītu divu litru trauku pielej ar sauso baltvīnu un, viegli noslēgtu, divas nedēlas atstāj saulē. dzer pa malcinam sirds stiprināšanai. ja ar sirdi jau problēmas, ieņem pa ēdamkarotei trīs reizes dienā.

hmm.. varbūt ir pat garšīgi?..

nākāmās gudrības nāk no latviešu pavargrāmatu guru masiļūnes:
-novītušus zaļumus atsvaidzina, iemērcot tos vispirms karstā, pēc tam aukstā ūdenī.
-dilles, pētresīļi, selerija un citi zaļumi ilgāk saglabās svaigumu, ja ūdenim, kurā ielikti to kātiņi, piemet šķipsniņu sāls.
-sāļš ūdens paildzina vārīšanu, bet skābā ūdenī vārīti dārzeņi būs cietāki.

labo padomiņu vācelītē ko ielikt!
;)))

1 komentārs: