sestdiena, 2010. gada 12. jūnijs

hāāā

beidzot!!
tas nu ir noticis..
kotletes tika ceptas arī lg seminārā..
:)
nu, labi. jēra gaļas burgeri. uz grila.
es pirmo reizi mūžā cepu burgerus. līdz šim biju tikai filmās noskatījusies uz šo lepnuma & patriotisma apvīto amerikāņu grilpadarīšanas kvintesenci un nodomājusi, kāpec gan kotletes jāliek uz grila, ja uz tā var uzlikt viskautko citu labāku. un kotletēm atstāt tām pienākošos pannu..

bet kaut kā gadījās, ka mums bija laba maltā jēra gaļa, un galu galā - burgers uz grila - tā jau ir sava veida klasika, un kāpēc ne..
klāt gaļas masai kapāta kinza, ķiploks, sauja ūdens. tiek izveidotas lielas plakanas kotletes un liktas uz grila.
kad gatavas, uz šķīvja servētas kopā ar divām mērcītēm -> grilētas paprikas-oregano-kumina-mango etiķa salsu un olivadu - kapātu olīvu, kaperu, ķiploku, olīveļļas un balzamiko mērcīti. zaļie lapu salāti, protams, un aiziet uz urrā!
re, arī kotlete var būt veselīgs ēdiens ;)

bet dikti labi bija jūras gailīši - šitā zivs (jūras gailis) ir izpelnījusies lielu manu atzinību - gluda, glāsmaina un slīdīgi mikla faktūra, maiga, viegla, bet izteiksmīga garša, skaists izskats un bez asakām. ko vēl vairāk no zivs var prasīt?
vienīgi vēl to, lai tā labi garšotu kopā ar rozmarīna-anšovu mērcīti! (smalki kapāts rozmarīns+kapāti anšovi+padaudz LABAS olīveļļas+kalamansi etiķis)
un garšo! ar šo pikanti piesātināto mērci grilēta jūras gaiļa fileja garšo
f a n t a s t i s k i.
godavārds!
tāpat kā grilēta sviesta zivs ar salsa verde, kas sastāv no blenderētiem zaļumiem (kur galveno lomu spēlē kinza, baziliks un piparmētra), anšoviem, ķiplokiem, kaperiem, olīveļļas un atkal tā paša svaiguma vēstnieka kalamansi etiķa! ;)

un tā kā divas dienas atpakaļ bija pēdējais temata "grilēšana" seminārs, varu jums vaļsirdīgi pastāstīt arī par desertu:
mascarponi (bez kura dzīve vairs nav dzīve) sajauc ar svaigu zemeņu liķieri (bez kura vasara vairs nav vasara), pielej vēl mazliet ķiršu vai aveņu etiķa un mazliet medus etiķa, un pierīvē mazliet laima miziņas, un pieliek vēl klāt mazliet kapātas piparmētras.
ja grib šķidrāku un mērcīgāku, zemeņu liķieri nežēlo. ja grib saldāku, pieliek klāt karotīti medus.
kamēr viens maisa mascarponi ar visu iepriekš minēto, otrs uz grila uzpasē ananasu šķēlītes.
kad šķēlītes gatavas un krēms gatavs, liek visu šķīvī vienu uz otra (mums patīk likt vispirms ananasu un tam pa virsu krēmu) un vēl uzkaisa mazos krikumiņos sagrieztas zemenes un sezama sēklas.

runas ir garas, darbs ir īss.
to es varu jums pateikt par tēmu "receptes".
;)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru