otrdiena, 2010. gada 27. jūlijs

malasaļonkas

man ļoti garšo malasaļonkas. jeb mazsālītie gurķiši ;)
vislabāk jau pašu gatavoti.

aizvakar noskatījos, kā tieši to darīt. saņēmu vezumu ar regīnas izlolotajiem gurķiem (kuri viņu jau ir nogurdinājuši, jo tā "ražo" šogad, ka nespēj lasīt), bunti ar milzīgiem diļļu kātiem, dažas mārrutka saknes, un instrukcijas kā un ko.
pats svarīgākais esot tieši tās dilles, tas mārrutks un ķiploks. vēl ļoti vēlamas ir upeņu lapas un ķiršu lapas.
un, protams, mazi, kraukšķīgi gurķīši.
karsts ūdens. sāls.
pacietība nogriezt gurķīšiem galus (lai labāk savelkās salījums) un centība stūķējot tos burkā pamīšus ar maziem mārrutka saknes gabaliņiem, sagrieztiem nelielākos gabalos diļļu kātiem, ķiploka daiviņām (arī sagrieztām, piemēram, uz pusēm) un tām lapām.
varbūt ir kāda cita recepte, bet šo es tātad saņēmu "mantojumā no mātes" un man tā šķiet tīri pa spēkam. ;)

viss nepieciešamais man ir. vajag vēl upeņu lapas kaut kur tagad dabūt.

bet!! ja nezinājāt, tad ņemiet vērā, ka uz ziemu sālot (skābējot), gali nav jāgraiza un jāizmanto ir auksts ūdens!
un pašiem, lai izdodas palikt svaigiem kā gurķīšiem!
;)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru