tad vakar izmēģinājām patiešām vienkāršu recepti.
it's all about gurķi&tomāti. kā saka, nav nekā klasiskāka latvieša vasaras ēdienkārtē kā šis pārītis, vai nu krējumā, rūgušpienā, vai kefīrā, vai vēl kaut kā, bet es esmu pārliecināta, ka vismaz 80% mūsu valsts iedzīvotāju, dzirdot vai nodomājot, ka "jāuztaisa klāt vēl salāti", kā pirmo iedomājas gurķu&tomātu salātus, kādā nu mērcē kurš pieradis ēst.
tad nu tā - ņemiet tomātus - pagaidām vēl tomēr visgaršīgākie liekas mazie ķirštomātiņi, vēlāk jau smaržīgos, garšīgos no dzimtenes dārziem un siltumnīcām. sagrieziet. mazos uz pusēm vai ceturtdaļām, lielos - kumosa lielumā.
ņemiet arī gurķi/ gurķus. nomizojiet gan. sulīgāks būs. un ar to pašu mizojamo saēvelējiet tādas kā strēmeles, kā sloksnītes, kautko tādu mazliet garenu un elastīgu ;)
tomātus&gurķus lieciet bļodā. var maķenīt apmaisīt mazā pilītē smaržīgas olīveļļas.
kamēr tomāti&gurķi pierod viens pie otra (un tam nav vajadzīgs ilgs laiks), jūs tikmēr ņemiet avokado (vienu, divus trīs - tas atkarīgs, cik daudz jums to tomātu&gurķu). bet avokado ņemiet tomēr labi gatavu. ne akmens cietu. ne arī putrā izjukušu.
lieciet nomizotu avokado (bez lielā kauliņa,protams!) blenderī, pievienojiet labu kumšķi (saišķi) kinzas (svaigā, zaļā un smaržīgā koriandra!), mazliet maltus piparus, kādu ēdamkaroti, divas ingvera etiķa un kādu karoti arī olīveļļas. var arī burtiski 3 graudiņus rupjās sāls. to visu feini sablenderē viendabīgā, maigi zaļi krēmīgā masā.
un tad. un tad - liek šo masu kā tādu zaļo krējumu pie tomātiem&gurķiem, riktīgi apmaisa un ēd mani (vai arī tomātu&gurķu audzētājus) slavēdams!
;)
sestdiena, 2011. gada 21. maijs
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Izklausās labs un tīri sātīgs, būtu savi tomātiņi pamēģinātu uzreiz :) Paldies!
AtbildētDzēstVineta, vai Jūs man, lūdzu, varat atsūtīt e-pastu uz maduuc[..]gmail.com, vēlos Jums šo to uzrakstīt.
AtbildētDzēstPaldies, Madara
Tikai, kur , lai ņem šajā sezonā ēdamus tomātus? :D
AtbildētDzēstRecepte tieši radīta man, tikai šobrīd ar tomātiem ir kā ir.
AtbildētDzēst