ceturtdiena, 2010. gada 4. februāris

kad jāēd pa pakšiem,

un vakar man tā bija, tad, godavārds, zobu dodu, baigi labi garšo - ciabatas šķēle, pārslacīta un ierīvēta ar bazilika eļļu (!!!), tam virsū kārtiņa biezpiena (lazdonas brokastu biezpiens, 9%), tam atkal virsū maigas avokado šķēlītes un tām, savukārt, virsū - svaigi malti (jeb fifīgāk sakot, (novēroju garšīgs) - saberzti..) pipari. ;)
svaigums. sāts. vieglums. labsajūta.

vēl manā pakšu ēdienkartē labi iederas griķu pārslas, kuras apleju, un tad uztjūnēju katrreiz ar citu eļļu. vislabāk, kā jau tas droši vien būs novērots, man patīk ar trifeļu un lazdu riekstu eļļu. bet nesmādēju arī mežloku, graudzēta sezama, grauzdētu valriekstu un mandeļu eļļu. pēc garastāvokļa ;)

slavenākie pakšu ēdieni ir:
- salāti agnese (gan 1, gan 2),
- šķeltie zirņi ar pangasijas fileju un svaigu burkānu salātiem,
- vārīti griķi ar biešu salātiem,
- griķu pārslu putriņa ar tajā iegrieztu vārītu oliņu,
- auzu pārslas, parlietas ar ūdeni, ar iemaisitu riekstu eļļu un, labākajā gadījumā, žāvētu mango gabaliņiem,
- sausiņi ar tēju..

lūk, arī pa pakšiem var labi un daudzveidīgi pamieloties..
:D

1 komentārs: