otrdiena, 2009. gada 25. augusts

sezonāli

šorīt atkal nepaēdu brokastis. atnācu līdz skajam un gribēju pirkt auzu pārslas. nopirku .. cipšus. tos dārgos vismaz, pringlus. nevajadzēja jau, bet tā sakārojās, ka nevarēja nekā padarīt, bija jāpērk. reizēm jau var, vai ne. lai to visu kaut mazliet līdzsvarotu, paņēmu vēl gatavo ēdienu nodaļā tādas kā sautētas, tādas kā vārītas (?) sviesta pupiņas. 
nevajadzēja..
man ļoti garšo sviesta pupiņas, tāpēc jo vairāk žēl, ka šitik labs sezonas dārzaugs ir briesmīgā veidā padarīts par nebaudāmu. ko nu par baudīšanu. tās nabaga sviesta pupiņas bija neēdamas - pļurīgas, ļurīgas, pārmirkušas ne ta sviestainā ūdenī, ne ta ūdeņainā eļļā, pliekanas, vienvārdsakot, baigi žēl. 
tik garšīgi taču ir tā stiprāk blanšētas vai vieglāk novārītas sviesta pupiņas, apceptas lazdu riekstu eļļā! vai, piemēram, medus etiķī karamelizētas. vai pasutinātas kopā ar burkāniem, kartupeļiem un jēra mīkstumu.. 
ak. 
nu bet tas nekas! 
es ceru, ka man ceturtdien pienāks sūtījums no mihelsonu saimniecības. tur jābūt arī ar gādību audzētām sviesta pupiņām.  :) un tad es tās sataisīšu pa savam!! varbūt pat ar gailenēm un vēl kaut ko garšīgu. 

labs ir tas, ka jāēd brokasti!!! 

3 komentāri:

  1. pie tavam pupinam ar medus etiķi piekaisi sasmalcinatu rozmarīnu, labi daudz melno piparu un kad praktiski viss gatavs, pieber kubiciņos sagriestus tomātus, 1-1,5min zem vaka lai savelkas un pasniedz ar uzrīvētu kazas sieru! garšo zajebcom!

    AtbildētDzēst
  2. labi. japameģina. man tik tagad tā iztēlē to iedomājoties, liekas, ka tomātu skābums varētu manai gaumei šajā kombinācijā būt par uzstājīgu.. bet gan jau garšo labi, kas attiecas uz ēdienu, tev patiesi nereti var tiešām uzticēties! ;)

    AtbildētDzēst