trešdiena, 2009. gada 23. septembris

sīkumiņi

olīvas ar kauliņiem, manuprāt, ir aromātiskākas. īstākas.
tāpēc arī ēdieniem, kuros vajadzīgas, nu, piemēram, kapātas olīvas, labāk izmantot tādas. 
te nu vietā tas, ko man ierādīja, nu kurš gan cits - neviens cits, kā k.v.
viņš jau zina visādus tādus mazos virtuves smalkumiņus. un tie noder. 
tātad ar olīvām ir tā, ka tām uzspiež ar naža asmeni (plakaniski vērstu). uzspiežot pilnīgi jūt, kā kauliņš atlec no olīvas miesas.

vēl triks ar lāču maizi - tās šķēles griež uz pusēm horizontāli, tādā veidā padarot plānāku un garšīgāku. īpaši, ja vēl viegli apgrauzdē uz pannas. 

un vēl jau par klasiku kļuvušais salātu kārtošanas veids - uz lēzena šķīvja nevis bļodā. skaisti, ērti, garšīgi. 

turpmāk vēl. 

2 komentāri: