pēc tam tādu smaržīgugaršīgu mājas buljoniņu sapildīt mazākos vai kādos nu vajag trauciņos un likt saldētavā! ideāli, lai pēc tam ērti un ātri vārītu zupas, taisītu mērces, gatavotu sautējumus..
kā mēs semināros nenoguruši atkārtojam - nu, lūdzu, gardēži un labas garšas cienītāji - neizmantojiet tos presētos buljona kubiciņus!!
patiesībā, jūs itin vienkārši varat pagatavot paši savus! daudz labākus! aiziet!!
[neliela atkāpe par godu tiem, kas gaļu un tās produktus neatdzīst par uzturā lietojamiem - mierīgi varat savārīt katlu ar dārzeņu buljonu, ņemot tā pavairāk gan burkānu, gan sīpolu, gan kāposta kacenu, obligāti šajā gadījum arī seleriju sakni un purava kātu, un pastinakus un vēl visādas saknes, lai garša bagātāka]
tikai ar dārzeņiem vien nekad nedabūt UMAMI garšu...
AtbildētDzēstun ko es varu teikt, ja jau daba apveltījusi ar tādu garšas izjūtu kā umami, tad skaidrs, ka cilvēkam gaļa ir jāēd!
par umami var uzzināt kaut vai wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Umami
AtbildētDzēstnu labi, labi..
AtbildētDzēsttā ir.
BET ir jau tādi, kas dzīvnieku produktus ni un ni. tad nu arī tiem nevajadzētu palikt bez buljona vai izmantot dārzeņu buljona kubiciņus, lai arī umami ar dārzeņiem nesasniegt. ;)
un ne vienmēr un ne visur arī to umami vajag.. ;)
bet principā es tev piekrītu.
Es ar tā tagad daru pēc Vinetas un Kaspara ieteikuma. Daudz labāk nekā buljona kubiciņi un ļoti veselīgi. :)
AtbildētDzēst