trešdiena, 2009. gada 18. novembris

gods kalpot latvijai!


priecīgos svētkus vēlot, citēšu šorīt žurnālos izlasīto.
citāts nr.1 no viena žurnāla
masiļūnes latviešu ēdienu galvgalis:
- zirņi ar speķi
- piena ķīselis
- skābu kāpostu zupa
- cūkas ribiņas ar štovētiem skābiem kāpostiem
- piena zupa

citāts nr. 2 no cita žurnāla
nacionālās garšvielas:
- kadiķogas
- ķimenes
- diļļu sēklas

vispār, ja tā paskatās, viss sakrīt!!,
jo!!,
lai pie visa itkā pieradušais latvieša vēders tomēr nejustos pārāk apgrūtināts un tā tālāk.. , pēc nr.1 zirņiem, pieniem un kāpostiem, lieti noderēs nr. 2..
;)

p.s. bet tas pats žurnāls, kurš arī par garšvielām, ar nosaukumu mūsu svētku mielastam, piedāvā lūk, ko:
- biešu zupa
- siļķe kažokā
- kartupeļi krekliņos
- lēni cepta cūkas pavēdere
- brokoļu un puķkāpostu sacepums krējuma mērcē
- burkānkūka

p.p.s. un mana mīļā klaida latviete maira, droši vien pati to nemaz nenojaušot, lieliski apvienojusi šīsdienas citātus, jo teica, ka, citēju: "shmoreeju kaapostus, buus arii burkaanu kuuka"..
;)
priecīgi&garšīgi visiem!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru